5. 3. 2016

Knižná výzva 2016


(*Aktualizujem) Pár dní rozmýšľam nad tým, že sa zapojím do Knižnej výzvy 2016. Keďže som plánovala na blog pridávať aj recenzie kníh, tak si myslím, že nebude problém skĺbiť tieto dve témy a občas nejaká recenzia na prečítanú knihu vyjde. 

Autorkou a organizátorkou Knižnej výzvy 2016 je Ells. Nie som si istá, koľko kníh stihnem prečítať do júna, keďže som v 3.ročníku na Bc. stupni (okrem obhajoby práce ma čakajú štátnice a hneď za tým prijímačky na Mgr.). Preto som sa rozhodla, že si stanovím začiatočný cieľ:



Presný zoznam kníh nemám (zoznam budem priebežne aktualizovať), ale tieto by som si chcela prečítať najskôr:

JANUÁR:
1. Amnestia, ktorá rozpútala peklo (Radovan Dunaj)  5/5
2. Prečo som prelomil mlčanie (Mikuláš Černák)  3/5
3. Pruhované beštie (Radovan Dunaj)  5/5

FEBRUÁR:
4. Denník Anny Frankovej  2/5
5. Vymyslela som si ťa (Francesca Zappia)  5/5

MAREC:
6. Harry Potter a kameň mudrcov (J.K.Rowling)
7. Harry Potter a tajomná komnata (J.K.Rowling)

APRÍL:
8. Zlo (Anton Heretik)  5/5

MÁJ:
----

JÚN:
9.  Charlieho malé tajomstvá (Stephen Chbosky)  4/5 |recenzia|
10. Mních, ktorý predal ferrari (Robin S. Sharma)  3/5

JÚL:
11. Veronika sa rozhodla zomrieť (Paulo Coelho)  5/5 |recenzia|
12. Gogo- chalan z internetu  5/5 |recenzia|

AUGUST:
13. Kam zmizla Aljaška (John Green)  4/5
14. Návrat zo zajtrajška (George G. Ritchie)  2/5
15. My děti ze stanice Zoo (Christiane F.)  4/5 |recenzia|
16. Zázračný úklid (Marie Kondo)  3/5

SEPTEMBER:
17. Návrat z temnoty (Liz Coleyová) 5/5 |recenzia|
18. Traja kamaráti (Erich M. Remararque) 3/5 |recenzia|

OKTÓBER:
19. Kronika vtáčika na kľúčik I. (Haruki Murakami) 4/5 |recenzia|
20. Harry Potter a prekliate dieťa (J.K. Rowling) 5/5 |recenzia|
21. Zvieracia farma (George Orwell) 

NOVEMBER:
22. Harry Potter a väzeň z Azkabanu (J.K. Rowling)
23. Harry Potter a ohnivá čaša (J.K. Rowling)

DECEMBER:


Od Marca až do Júna som čítala prevažne náučnú literatúru kvôli bakalárke, skúške a štátniciam, takže na čítanie inej literatúry mi nezostal čas. Sériu Harryho Pottera nehodnotím schválne, čítam ju znova celú od začiatku.

Zapojili ste sa do Knižnej výzvy 2016? Koľko kníh chcete prečítať?

5 komentárov:

  1. Na vine sú hviezdy je fajn kniha, ale Kam zmizla Aljaška je pre mňa asi najzaujímavejšia. Keďže vôbec netušiš ako to dopadne a nakoniec to nedopadne tak, ako by sme očakávali, čo väčšinou v knihách tak je, že vieme, že to dopadne dobre a tak.

    Nuž a papierové mestá mám tiež, ale prečítala som asi 3 strany a od minulého roka som sa do toho znovu nepustila. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na vine sú hviezdy som videla, Papierové mestá tiež. Ale považujem za psiu povinnosť to čítať (radšej najprv čítam a až potom pozerám, ale bola som tentokrát veľmi lenivá), pretože Papierové mestá sa mi ako film až tak nepáčil, potenciál tam isto bol a asi nevyužitý.. preto chcem prečítať knihy a zistiť, čo nebolo využité, som zástanca toho, že knihy ponúknu viac ako filmy :)

      Aljašku momentálne čítam, ale som len na prvých stranách a keďže viacerí recenzenti písali, že je to jedna z naj od Greena, tak mám na ňu isté očakávania.

      Odstrániť
  2. 60 kníh na začiatok? Uf, tak to klobúk dole! :-) Ja by som bola šťastná, kebyže sa mi podarí prečítať aspoň tú polovicu, na goodreads som si dala štartovné 10 kníh :-) Nieže by som ich nečítala rada, kebyže môžem, tak sedím nad nimi (takmer) non-stop, ale nuž, čas a peniaze...
    Recenzie mám inak rada, čiže pri tých sa u teba určite zastavím ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, já když si vybavím počet knih, co mám přečíst na maturitu (samozřejmě, že jsem ani jednu zatím nepřečetla) a knih, co mám přečíst k příjmačkám na VŠ, říkám si, že bych si měla začít hledat nějaký dobře placený strip bar :DDD Ale vážně - Hvězdy nám nepřály od Johna Greena je geniální kniha, jediná kniha, která mne kdy rozplakala a ačkoli je mezi námi pár let rozdíl a svého prince už máš, myslím, že Augustus Waters by tě mohl alespoň z poloviny oslovit tolik jako mne. :) Takovýho kluka bych brala z fleku a vzhled v tomto případě hraje roli až na spodních příčkách. My děti ze stanice zoo ti taky mohu vřele doporučit, protože do toho příběhu jsem zamilovaná snad od svých čtrnácti let. I když... Upřímně víc miluju film než knížku a to přitom ve filmu spousty údajů a událostí chybí, co si tak matně vybavuji knihu... Ani nevím proč. Pro mě má ten film prostě neuvěřitelně nádhernou atmosféru, miluju ho a miluju a snad ještě dlouho budu a knihu jsem četla až po té, co jsem si tak moc zamilovala film... Nevím. Ale rozhodně stojí za to si knihu přečíst. Mimochodem jsem k Vánocům dostala pokračování, kde se píše o tom, co se s Christianne stalo po 20 letech (dobře, nevím kolik to je, ale na tom nesejde), samozřejmě vše based on a true story s reálnou Christianinou výpovědí, stejně jako tomu bylo u prvního dílu. Papírová města mi doma taktéž leží, ale zatím jsem se k tomu nedostala a snad to ani v blízké době nevidím. U nás ve třídě Green hrozně frčí a holky mi říkaly, že prý ještě Hledání Aljašky mě rozbrečí, takže to si taky musím pořídit, zajímá mě to. Denník Anny Frankové mám na svém seznamu taky, ale strašně mě překvapil chlad vůči tomuhle boomu naší češtinářky, které si velmi považuji a díky ní jsem začala mít předmět literaturu fakt ráda. Nevím, jestli jí otrávil ten mediální humbuk okolo toho či co, ale při výkladu jsme tomu moc pozornosti nevěnovali. To nám leží doma, tak už se k tomu jen dokopat. :D Ostatní tituly neznám, některé názvy se mi zdají povědomé, ale nic konkrétního si nevybavím, tak čekám, čekám, jak se ti budou líbit ty tituly, co znám či mám přečtené já a třeba mi dáš inspiraci i k ostatním. :)

      Odstrániť
    2. Lennie- s časom súhlasím, ja mám napríklad problém s čítaním kníh počas semestra, pretože čítam aj povinnú literatúru napríklad a to je skrátka priorita. S peniazmi nesúhlasím, veľmi málo kníh si kupujem, ak, tak skôr po bazaroch a veľa kníh mám z knižnice, takže to je skôr výhovorka pre lenivých :)

      katapeta- knihy na maturitu som čítala priebežne a pracovali sme s nimi na vyučovaní takže s tým som našťastie problém nemala :D ale musím povedať, že asi 3/4 z tých kníh ma nebavila, také staré klasiky písané jazykom starých materí... nič pre mňa.

      Jop, chcem si knihu prečítať, lebo film som videla... aj hviezdy aj zoo som videla.
      Ja asi chápem ten postoj k denníku Anny F. ono sa aj hovorí, že to nie je skutočný denník a že je to len marketing, ale no bohvie ako je to naozaj. Existuje aj film, asi si ho pozriem, pretože sa musím priznať, že kniha obsahuje strašne veľa nudných a nezaujímavých momentov, ktoré čitateľa znechutia... film by mal takéto pasáže vynechávať, aby bol pozerateľný, takže dúfam, že bude úspešnejší ako kniha.

      Odstrániť